Dokumatik ekranlı giyisiler sadece birkaç yıl uzağımızda

Artık çoğumuz akıllı telefonlarımızı en yakınımızda tutmak zorunluluğu hissediyoruz.Peki teknoloji kollarımız kadar uzakta olsaydı, yada kolumuzda?Kumaşın dokunmatik ekran kabiliyeti kazandığını hayal edin, daha açığı

"giyilebilir" teknolojiyi

.

Under Armour

firması bu teknoloji üzerinde çalışıyor , ama henüz hazır değil.Biraz daha beklememiz gerekiyor.
Geçen hafta başında , Under Armour39 en son giyilebilir teknolojisini açıkladı.

Armour39

atletlerin en çok takip ettikleri değerlerin izlenmesini sağlayan sistem:WILLpower dir. WILLpower Under Armour'un bir atletin çalışması sırasında kendini ne kadar ve nasıl zorlaması gerektiğini 1-10 arasında ölçeklendiren tescilli bir ölçüm sistemidir.Bunu yaparken kalp atım hızı, yakılan kalori değeri, daha önceki çalışmalar ve daha birçok değerleri göz önüne alıyor.
Dokumatik ekranlı giyisiler sadece birkaç yıl uzağımızda
Bu girişimi ile

Nike FuelBand

ve diğer performans izleme sistemleri ile rekabet etmek zorunda.Armour39 hız,yoğunluk,kalp atım oranı,yakılan kalori,önceki peformans kayıtları ve diğer atletik değerleri izleyecek.

Sistem bunu Under Armour "böceği" ve tüm bilgileri toplayan kalp monitörü bulunan bir göğüs kuşağı sayesinde yapar.Bu böcek Armour39 saati veya iOS iPhone uygulamasına bağlanıp bilgileri bu cihazlara gönderebilir.
Maalesef,Armour39 performans monitörü GPS modülüne sahip değil.Bu yüzden düzgün bir koşu rotası izleme işlemi yapamıyor.Günümüz pazarında bu eksiklik koşucuları etkileyen en önemli dezavantajlardan biridir.Koşucular da ürünün muhtemel hedef kitlelerinin büyük kısmını oluşturmaktadır.Ancak ürün neredeyse bir yıl gibi bir süre pil ömrü sağlamaktadır.Bunun yanında şarj edilebilir bir ünite kullanmak yerine pil kullanılması ürünün diğer bir handikapı olarak öne çıkmaktadır.

Yeni Armour39 'un tanıtımı sırasında Under Armour

"I Will"

adını verdikleri reklamlarını piyasaya sürdü.Bu ürün ile giyilebilir teknolojiye doğru çok büyük bir adım atıldığı aşikar. Video öncelikle Armour39 ve göğüs kuşağına odaklanmakla birlikte , dokunmatik kapasiteye sahip giyisi konseptine da bir geçiş yapılmış.

Video ile Under Armour bu giyisiyi sadece bir reklam konsepti olarak değil gerçekten yapılabilir bir giyisi olarak gördüğü ve bunun üzerinde çalıştığı mesajını veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar